Vogelwerkgroep Ouder-Amstel sluit zich aan bij de SVN

Vogelwerkgroep Ouder-Amstel, onderdeel van Coherente Ouderkerk a/d/ Amstel sluit zich aan bij de SVN.

De VWG Ouder-Amstel bestaat uit vogelliefhebbers uit de gemeente Ouder-Amstel en naaste omgeving. De doelstelling van de Vogelwerkgroep is het beschermen van vogels in het gebied Ouderkerk, Ouderkerkerplas, Ronde Hoep en Klein Duivendrechtse Polder.

Dit doen we door het vergroten van kennis over de vogels die voorkomen in genoemde gebieden en door bij te dragen aan beschermende maatregelen.

Activiteiten van de werkgroep

De VWG organiseert iedere 3de woensdagavond van de maand een themabijeenkomst. Ze vinden plaats in het  Dienstencentrum, Diedrick van Haarlemstraat 3, 1191 AX Ouderkerk aan de Amstel en starten om 19:45 uur. Maandelijks is er een excursie (vrijdag- of zaterdagochtend) naar een bijzonder vogelgebied. In de zomermaanden zijn er geen bijeenkomsten. Een aantal leden voert beschermende taken uit zoals het onderhoud van de oeverzwaluwwand bij de Ouderkerkerplas, het plaatsen en onderhouden van uilenkasten en het schoonmaken van de kijkschuur bij het Landje van Geijsel. Sommige leden zijn betrokken bij vogeltellingen voor b.v. het Groengebied Amstelland of (Sovon) projecten.