Organisatie

De aangesloten organisaties (vogelwerkgroepen enz.) treden naar buiten als SVN. Doel van de samenwerking is de bescherming van vogels in het algemeen in de provincie Noord-Holland. Verder steunt de SVN de aangesloten organisaties met het doen van uitgaven en publicaties over vogels.
Deze ondersteuning kan zijn een financiële bijdrage aan een uitgave en/of publicatie. De financiering wordt gedaan uit het Wim Ruitenbeek Fonds.
Verder treedt de SVN naar buiten als het gaat om misstanden en schendingen van de Natuurbeschermingswet.

Statuten

Vereniging Samenwerkende Vogelwerkgroepen Noord-Holland

Statuten

Roofvogelshows

Standpunt inzake het houden van roofvogels in gevangenschap en organiseren van shows met roofvogels van de Vereniging Samenwerkende Vogelwerkgroepen Noord-Holland SVN.
Een standpunt dat mede wordt ondertekend door 130 organisaties in Nederland.

Zie voor volledig document standpunt SVN

Vogelwerkgroep Roofvogels Nederland

Standpunt Vogelwerkgroep Roodvogels Nederland

Roofvogels en uilen horen thuis in de vrije natuur. Daar kunnen ze hun eigen keuzes maken. In Nederland zijn heel wat roofvogels en uilen in het wild te bewonderen, overal om ons heen. Van hartje stad tot op het platteland, in bossen, langs de snelweg. Het is spannend en fascinerend tegelijk om zulke prachtige vogels in hun dagelijkse omgeving bezig te zien. En je leert meer van vrije vogels dan door te kijken naar een vogel in gevangenschap die, omringd door mensen, verplicht een kunstje opvoert in ruil voor eten.

Website VRN